این روزها ممکن است در یخچال خانهتان را باز کنید و موجود زندهای را ببینید که خیلی سریع میپرسد: من خرس قطبی هستم. تو گمشدهی من را ندیدی؟ حالا چرا یخچال؟! …
اما خرس قطبی اهل تعامل است و سعی میکند با جدیدترین راههای ارتباطی، مشکلاتش را با دیگران در میان بگذارد.
البته این خرس قطبی شاید بخواهد همانجا بماند و بیرون نیاید. شاید هم بخواهد بیرون از یخچال خانهی شما زندگیاش را ادامه دهد.
اما او اهل تعامل است و سعی میکند با جدیدترین راههای ارتباطی، مشکلاتش را با دیگران در میان بگذارد. او این بار به مشکل پیچیده و عجیبی برخورد کرده است؛ مشکلی که خودش مقصر نیست و هیچوقت هم کاری نکرده که چنین مسئله مهمی برای او پیش بیاید.
ولی متاسفانه عواقب تصمیمات دیگران برای او مشکل پیچیدهای را ایجاد کرده است.
خلاصه اینکه در ادامه داستان، خانوادهای برای این مشکل او راهحلهای مختلفی را امتحان میکنند. شاید در پایان داستان بخواهید شما هم یک راه حل پیشنهادی خودتان را بگویید و به این خرس قطبیِ گرفتار پیامک کنید!
او همهی پیشنهادات را میخواند و اگر به نظرش رسید این راه حل میتواند مشکلش را حل کند، حتماً آن را عملی میکند.
در ضمن، او به بهترین پیشنهاد برای حل مشکلش هدیه هم میدهد! گفتم که خرس قطبی ما هم خیلی اهل تعامل است و هم بلد است با تکنولوژی پیشرفته امروزی با دیگران حرف بزند. مشکلش را طرح کند و گفتگو کند.
اگر پیشنهادی برای حل مشکلش دارید، شما هم به او ایمیل بزنید و بگویید که چطور میتوانید به او کمک کنید.
پشت جلد کتاب چه کسی میتواند به یک خرس قطبی کمک کند؟
یخهای قطب، براثر گرما، آب شده و خرس قطبی خانهاش را از دست داده است.
او حالا دنبال جایی میگردد تا درآن زندگی کند. چگونه میتوان برای او خانه ساخت؟
آیا راهی برای کمک کردن به او وجود دارد؟
شما چه فکر میکنید؟
از اینجا به سبد خود اضافه کنید
کتاب چه کسی میتواند به یک خرس قطبی کمک کند؟
نشانها و جایزههای کتاب چه کسی میتواند به یک خرس قطبی کمک کند؟
انیمیشن چه کسی میتواند به یک خرس قطبی کمک کند؟
اگر پیشنهادی برای حل مشکل این خرس قطبی دارید، شما هم به او ایمیل بزنید و بگویید که چطور میتوانید به او کمک کنید.
کتاب چه کسی می تواند به یک خرس قطبی کمک کند؟
معرفی چه کسی می تواند به یک خرس قطبی کمک کند؟
مناسب کودکان ۵ تا ۷ ساله
نویسنده: ریحانه رحیمی
:::: منبع: کتابک::::
چه کسی میتواند به یک خرس قطبی کمک کند؟؛ کتابی است که با داستان کتابچهای جادویی آغاز میشود و اتفاقات جالبی را در خانوادهای که در شهر زندگی میکنند، رقم میزند. در این کتاب پسرک قصه یک تکه کاغذ را توی کوچه پیدا میکند. تکه کاغذ، نامهای از طرف یک خرس قطبی است که به خاطر گرما خانهاش خراب شده و حالا جایی برای زندگی کردن ندارد. تنها چیزی که خرس قطبی میخواهد یک خانه جدید است و یک تکه یخ جدید. خانواده شهری وقتی نامه خرس قطبی را میخوانند دور هم جمع میشوند تا با همفکری یک خانه جدید برای خرس قطبی پیدا کنند؛ اما خرس قطبی بزرگتر از آن است که در یخچال جا شود یا کارخانه یخسازی بتواند نگهش دارد؛ پس این خانواد چه باید بکنند؟
چه کسی میتواند به یک خرس قطبی کمک کند؟؛ کتابی است که با داستان کتابچهای جادویی آغاز میشود و اتفاقات جالبی را در خانوادهای که در شهر زندگی میکنند، رقم میزند. در این کتاب پسرک قصه یک تکه کاغذ را توی کوچه پیدا میکند. تکه کاغذ، نامهای از طرف یک خرس قطبی است که به خاطر گرما خانهاش خراب شده و حالا جایی برای زندگی کردن ندارد. تنها چیزی که خرس قطبی میخواهد یک خانه جدید است و یک تکه یخ جدید. خانواده شهری وقتی نامه خرس قطبی را میخوانند دور هم جمع میشوند تا با همفکری یک خانه جدید برای خرس قطبی پیدا کنند؛ اما خرس قطبی بزرگتر از آن است که در یخچال جا شود یا کارخانه یخسازی بتواند نگهش دارد؛ پس این خانواد چه باید بکنند؟
چه کسی میتواند به یک خرس قطبی کمک کند؟
این دقیقاً نقطه ابهامی است که کتاب ما را با آن تنها میگذارد؛ لحظهای که کتاب تمام میشود اما داستان همچنان ادامه دارد. این داستان تازه در ذهن مخاطب خود آغاز میشود و بچهها را به فکر فرو میبرد. اگر واقعاً با تمام یخهای یخچال خرس قطبی را نمیتوان نجات داد، باید برای او چه کنیم؟
این کتاب سبک بسیار خلاقانهای دارد که از اصول و خطوطی که ذهن آن را پذیرفته است، عبور میکند. تخیل پایه اولیه این داستان است و درست در لحظهای که خرس قطبی را در حال نامه نوشتن میبینیم آغاز میشود. با این آغاز، مخاطب خردسالِ خود را به پرسش وا میدارد که: «چرا خرسه میتونه نامه بنویسه؟ خرسها که حرف نمیزنند.» و پا در جهان داستان میگذارد. در جهانی که هیچ دلیلی منطقی نیست و قرار نیست چیزی با عقل جور در بیاید.
حتی راهحلهایی که برای نجات خرس قطبی پیشنهاد میشوند بهشدت کودکانه و غیرمنطقی هستند و این نشان میدهد که نویسنده این اثر به خوبی با ذهن مخاطب خود آشنا است و میداند که چطور مخاطب خود را به فکر فرو ببرد که از بیان نظراتیا غیرمنطقش نترسد و به راحتی از محدودههایی که برای آنها در مدرسه و خانه و جهان ماشینیشده امروز میکشیم عبور کند. البته نویسنده ذهن کودک را در جهانی تماماً خیالی تنها نمیگذارد و او را به سمت راهحلهای بهتر هدایت و راهنمایی میکند.
شخصیت پدر در خانواده موتور محرک ایدهپردازیهای کودکانه است و اولین کسی است که پیشنهاداتش را بیان میکند و شخصیت مادر فردی است که با نگاه عاقلانه این خیالپردازیها را هدایت میکند تا بچهها به جوابهای بهتری برسند. این دو شخصیت بحث و گفتوگو را بین بچهها باز میکنند و به نوعی نحوه گفتمان صحیح در خانواده را به طوری که کودکان بتوانند در آن مشارکت داشته باشند به نمایش میگذارند. در نهایت وقتی این خانواده به جوابی نسبتاً منطقی میرسند مسئولیت اجرای آن نظر را به عهده بچهها میگذارند و به آنها حس اطمینان و اعتمادبهنفس میدهد. این الگوی رفتاری حتی میتواند برای اعضای بزرگسال خانواده نیز آموزنده باشد.
در نهایت، کتاب با پایان باز از بچههایی که آن را خواندهاند میخواهد به این موضوع فکر کنند و نظر خودشان را برایشان ارسال کنند و حتی در پایان کتاب همچنان راه خلاقیت باز است و یک جواب مستقیم به مخاطبانش نداده تا آن را بپذیرند و پند اخلاقی بگیرند؛ بلکه به آنها فضای فکر کردن و بیان نظرشان را داده که آن، یکی از بهیادماندنیترین و خلاقانهترین پایانبندیهایی است که میتوان برای چنین موضوعی در نظر گرفت.
کتاب «چه کسی میتواند به یک خرس قطبی کمک کند؟» نوشته جبار شافعیزاده با تصویرگری ویدا کریمی است که موضوعی محیط زیستی دارد و برای مطالعه گروه سنی پنج تا هفت سال مناسبتر است. این اثر را انتشارات میچکا (کودک و نوجوان مبتکران) در سال ۱۴۰۲ در ۲۴ صفحه منتشر کرده است.
کتابهایی که برای کودکان نباید از دست داد:
میچکا منتشر کرد:
نویسنده: بدون نام
:::: منبع: ایسنا ::::
«سفر پر ماجرای بچه فُک» از سو هریس، «درختان صلح» نوشته جنت وینتر، «هیولای بیرنگ» نوشته سپیده نیکرو و «چه کسی میتواند به یک خرس قطبی کمک کند؟» نوشته جبار شافعیزاده با موضوع محیط زیست منتشر شدهاند.
به گزارش ایسنا، «درختان صلح» با نویسندگی و تصویرگری جنت وینتر با ترجمه منیژه مغیثی در ۳۲ صفحه با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و بهای ۱۰۵ هزار تومان برای گروه سنی «ج» (کودکان بالای ۹ سال) در انتشارات میچکا راهی بازار کتاب شده است.
در نوشته پشت جلد کتاب میخوانیم: «در حالیکه مردم بر سر آب و غذا میجنگند… ما درختان صلح میکاریم.»
وانگاری دختر جوانی در کنیاست. اطراف او پر از درخت است. اما در گذر زمان، میبیند که درختان یک به یک قطع میشوند.
وانگاری نگران است که یه زودی همهی جنگلها نابود شوند.
بنابراین تصمیم میگیرد که ۹ درخت بکارد. با رشد این نهالها برنامهی وانگاری محقق میشود…
این داستان سرگذشت وانگاری ماآتای، کنشگر برجستهی محیطزیست است که برنده جایزهی نوبل صلح شده، روایتی درخشان از عشق، نگرش و ارادهی زنی که منشا تغییری بزرگ شد.
در هفتهنامه پابلیشرز «درختان صلح» نشانهای قدرتمند از کار وانگاری توصیف شده است. در مجله اسکول لایبراری نیز آمده که این کتاب یک انتخاب عالی برای بلندخوانی است.
همچنین کتاب «سفر پرماجرای بچه فُک» نوشته سو هریس با تصویرگری استفانی بوی با ترجمه مجید عمیق در ۲۴ صفحه با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۷۵ هزار تومان برای گروه سنی«ب» (کودکان بالای ۶ سال) در انتشارات یاد شده، عرضه شده است.
در پشت جلد کتاب آمده است:
فُکها سفر مهمی در پیش رو داشتند. وقتی یخها زیر نور صبحگاهی میدرخشید، آنها در ساحل اقیانوس دور هم جمع شده بودند تا سفرشان را آغاز کنند. همه هیجان زده بودند. جز نوکا.
او اصلا دلش نمیخواهد خانه و دوستانش را ترک کند. به نظر شما نوکا با این دلتنگی چطور کنار خواهد آمد؟
دیگر کتاب منتشر شده در انتشارات میچکا، «هیولای بیرنگ» نوشته سپیده نیکرو با تصویرگری نازنین جمشیدی است که در ۲۴ صفحه با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۸۰ هزار تومان در دسترس کودکان قرار گرفته است. این کتاب مناسب گروه سنی «ب و ج» است.
در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: «هیولای بیرنگ بدجوری لاکیتی را گیر انداخته است. او نمیتواند نفس بکشد.
همهی دوستانش برای کمک آمدهاند.
اما چه کسی از پس هیولای بی رنگ برمیآید؟»
همچنین ناشر درباره کتاب آورده است: «امروزه محیط زیست یکی از دغدغههای اصلی مردم روی کره زمین شده است. چراکه به خاطر کارهایی که انسان انجام داده این محیط زیست حسابی به خطر افتاده است و اگر کسی کاری نکند و دست نجنباند دیر نیست که دیگر هیچ انسانی نتواند روی کره زمین زندگی کند.
هنوز هم که کره دیگری برای زندگی پیدا نشده است. تازه اگر هم جایی پیدا شود که در دسترس باشد رفتن به آنجا کاری سخت و دشوار است. پس حالا که ما انسانها متوجه شدهایم فعلاً جز کره زمین جایی برای زندگی نداریم چرا به فکر آن نباشیم.
سپیده نیکرو در این داستان خواسته است به همین نکته اشاره کند. داستان اسم جالبی دارد. خیلی سخت نیست که زود متوجه شویم این هیولای بی رنگ چیست؟ بهراستی هم آن را باید هیولا دانست چرا که پلاستیکها بدترین دشمن محیط زیست هستند. چرا که خیلی دیر تجزیه میشوند و پس از تجزیه هم باز میتوانند برای محیط زیست خطرناک باشند.
این بزرگترین لطمه به محیط زیست و جانداران است. چه آنهایی که در خشکی هستند و چه آنهایی که در دریا زندگی میکنند.
یکی از مهمترین دلایل وجود این خطر، بیرنگ و شفاف بودن این مواد است. مخصوصا زمانیکه در آب به سختی دیده میشوند و گرفتاریهای بزرگتری ایجاد میکنند. تردیدی نیست که موجودات دریا به همین دلیل متوجه آنها نمیشوند و به دامشان میافتند.
اگر هم آن موجود بزرگ باشد و پلاستیک نتواند مثل شخصیت این داستان او را به دام بیندازد؛ ممکن است وارد شکمش شود. پرندگان و ماهیان زیادی دیدهشدهاند که به خاطر بلعیدن پلاستیکها که توسط انسان رهاشدهاند دچار خفگی یا مسمومیت شده و جانشان را از دست دادهاند.»
همچنین کتاب «چه کسی میتواند به یک خرس قطبی کمک کند؟» نوشته جبار شافعیزاده با تصویرگری ویدا کریمی با موضوع محیط زیست با قیمت ۹۰ هزار تومان برای کودکان ۵ تا ۷ سال در انتشارات میچکا منتشر شده است.
در نوشته پشت جلد کتاب عنوان شده است: «یخهای قطب، براثر گرما، آب شده و خرس قطبی خانهاش را از دست داده است.
او حالا دنبال جایی میگردد تا در آن زندگی کند. چگونه میتوان برای او خانه ساخت؟
آیا راهی برای کمک کردن به او وجود دارد؟
شما چه فکر میکنید؟»
کتابی با پایان باز که مخاطب را رها نمیکند
نویسنده: ریحانه رحیمی
:::: منبع: ایبنا ::::
ریحانه رحیمی: «چه کسی میتواند به یک خرس قطبی کمک کند؟»؛ کتابی است که با داستان کتابچهای جادویی آغاز میشود و اتفاقات جالبی را در خانوادهای که در شهر زندگی میکنند، رقم میزند.
در این کتاب تکه کاغذ، نامهای از طرف یک خرس قطبی است که به خاطر گرما خانهاش خراب شده و حالا جایی برای زندگی کردن ندارد. تنها چیزی که خرس قطبی میخواهد یک خانه جدید است و یک تکه یخ جدید.
خانواده شهری وقتی نامه خرس قطبی را میخوانند دور هم جمع میشوند تا با همفکری یک خانه جدید برای خرس قطبی پیدا کنند؛ اما خرس قطبی بزرگتر از آن است که در یخچال جا شود یا کارخانه یخسازی بتواند نگهش دارد؛ پس این خانواده چه باید بکنند؟
این دقیقاً نقطه ابهامی است که کتاب ما را با آن تنها میگذارد؛ لحظهای که کتاب تمام میشود اما داستان همچنان ادامه دارد. این داستان تازه در ذهن مخاطب خود آغاز میشود و بچهها را به فکر فرو میبرد. اگر واقعاً با تمام یخهای یخچال خرس قطبی را نمیتوان نجات داد، باید برای او چه کنیم؟
این کتاب سبک بسیار خلاقانهای دارد که از اصول و خطوطی که ذهن آن را پذیرفته است، عبور میکند. تخیل پایه اولیه این داستان است و درست در لحظهای که خرس قطبی را در حال نامه نوشتن میبینیم آغاز میشود. با این آغاز، مخاطب خردسالِ خود را به پرسش وا میدارد که: «چرا خرسه میتونه نامه بنویسه؟ خرسها که حرف نمیزنند.» و پا در جهان داستان میگذارد.
در جهانی که هیچ دلیلی منطقی نیست و قرار نیست چیزی با عقل جور در بیاید. حتی راهحلهایی که برای نجات خرس قطبی پیشنهاد میشوند بهشدت کودکانه و غیرمنطقی هستند و این نشان میدهد که نویسنده این اثر به خوبی با ذهن مخاطب خود آشنا است و میداند که چطور مخاطب خود را به فکر فرو ببرد که از بیان نظرات غیرمنطقیاش نترسد و به راحتی از محدودههایی که برای آنها در مدرسه و خانه و جهان ماشینیشده امروز میکشیم عبور کند. البته نویسنده ذهن کودک را در جهانی تماماً خیالی تنها نمیگذارد و او را به سمت راهحلهای بهتر هدایت و راهنمایی میکند.
شخصیت پدر در خانواده موتور محرک ایدهپردازیهای کودکانه است و اولین کسی است که پیشنهاداتش را بیان میکند و شخصیت مادر فردی است که با نگاه عاقلانه این خیالپردازیها را هدایت میکند تا بچهها به جوابهای بهتری برسند.
این دو شخصیت بحث و گفتوگو را بین بچهها باز میکنند و به نوعی نحوه گفتمان صحیح در خانواده را به طوری که کودکان بتوانند در آن مشارکت داشته باشند به نمایش میگذارند.
در نهایت وقتی این خانواده به جوابی نسبتاً منطقی میرسند مسئولیت اجرای آن نظر را به عهده بچهها میگذارند و به آنها حس اطمینان و اعتمادبهنفس میدهد. این الگوی رفتاری حتی میتواند برای اعضای بزرگسال خانواده نیز آموزنده باشد.
در نهایت، کتاب با پایان باز از بچههایی که آن را خواندهاند میخواهد به این موضوع فکر کنند و نظر خودشان را برایشان ارسال کنند و حتی در پایان کتاب همچنان راه خلاقیت باز است و یک جواب مستقیم به مخاطبانش نداده تا آن را بپذیرند و پند اخلاقی بگیرند؛ بلکه به آنها فضای فکر کردن و بیان نظرشان را داده که آن، یکی از بهیادماندنیترین و خلاقانهترین پایانبندیهایی است که میتوان برای چنین موضوعی در نظر گرفت.
کتاب «چه کسی میتواند به یک خرس قطبی کمک کند؟» نوشته جبار شافعیزاده با تصویرگری ویدا کریمی است که موضوعی محیط زیستی دارد و برای مطالعه گروه سنی پنج تا هفت سال مناسبتر است. این اثر را انتشارات میچکا (کودک و نوجوان مبتکران) منتشر کرده است.